Sunt Alina Cimpoieru, am 24 de ani si sunt profesor coregraf, licentiat in coregrafie, promotia  2009 UNATC.

In vara anului 2007 am infiintat Scoala de Dans “ Sport World” care, desi deschisa in Giurgiu, orasul meu natal, isi desfasoara activitatea in Bucuresti.

In toamna anului 2007 am selectat copii talentati ,inscrisi la momentul respectiv la cursul de dans, si am infiintat Trupa de Dans Modern “ Dance World “. De atunci, copiii din aceasta trupa au avut un program intens, lucrand in regim de performanta.

Au avut participari importante la evenimente de mare amploare cum ar fi : “ Cerbul de aur “ ( Editia 2008 ),  “ Eurovizion Junior “ ( Etapa nationala 2008 ), “ Festivalul Flori de Mai “ ( Editia speciala din 2009 – Festivalul Trofeelor ), “ Festivalul Dan Spataru “ ( Editia 2008 ), “ Festivalul Tineretii “ ( Editiile 2007, 2008, 2009 ).

La inceputul anului 2009 m-am hotarat sa particip cu copiii la primul nostru concurs  de dans si am vrut, inca de  la inceput, sa fie un eveniment international. Ne-am inscris la “ Ghiocelul de Argint”, un festival international de muzica si dans ce are loc in fiecare an la Arad. I-am inscris la mai multe sectiuni de dans, diferite ca gen si la diferite categorii de varsta. La final am plecat acasa cu un Trofeu pentru Coregrafie,  3 premii I, 2 premii II si un premiu III. .. un mare succes . Acest lucru m-a ambitionat si mi-am spus ca acesti copii merita mai mult.

Din toamna lui 2009 am inceput pregatirile pentru materialul de preselectie la Festivalul International de Muzica, Teatru si Dans GEF 2010 de la San Remo, Italia. ( www.gef.it ) In materialul de preselectie am prezentat 5 momente artistice ( 5 dansuri ). Pe 15 martie am fost anuntati ca am intrat in finala de la San Remo cu 3 din acestea ! Aici aveti povestea intreaga de la San Remo :)

In luna iulie 2010 am participat la Festivalul de schimburi culturale Euroasia de la Istambul, capitala culturala europeana in acest an.

Tot in 2010, la sfarsitul lunii iulie, am castigat, in cadrul Festivalului Cerbul de Aur Junior, unul din cele trei premii speciale ale Televiziunii Romane : Premiul pentru cel mai frumos show ! , drept pentru care la urmatoarea editie a festivalului Cerbul de Aur Junior, cea din 2011, Dance World va fi trupa oficiala de dans a festivalului.

Asa cum am obisnuit, in luna august 2010, am participat la Festivalul Tineretii de la Costinesti. Am fost prezenti pentru al patrulea an consecutiv la acest festival.

In 2011 am trecut doua preselectii la show-ul “Romanii au talent” , dar fiind inca in carti nu avem voie sa va spunem mai mult.

Tot in 2011 am castigat o preselectie pentru Cupa Mondiala de Dans pentru Copii de la Disney World Paris din luna iunie 2011 unde vom reprezenta din nou Romania.

Pe 20 martie 2011 am participat laconcursul de dans ”ESDU DANCESTAR Romania Open 2011″, cea mai mare competitie de dans din Romania, unde am luat locul I la sectiunea “Production” ceea ce inseamna ca ne-am calificat in Marea Finala din Croatia, din 18-22 mai 2011 !!!!

Trupa Dance World este formata din 24 de copii cu varste cuprinse intre 6 si 19 ani :

Ana

Bianca

Mario

Diana

Gigica

Mihaela

Denisa Mare

Gabi

Laurica

Cosmin

Dan

Denisa Mica

Simona

Andreea

Madalina

Alexandra Mare

Sirin

Bety

Alexandra Mica

 

 Oana

Marina

Lori

Maria

 

 …